Bases para o tratamento da alimentación saudable na aula
- Mónica Martínez Baleirón
- Ana Martínez Lorente
- Velo García, Gisela
- Martín Bermejo, José Ángel
- Rei Fernández, Manolo
ISSN: 2171-6595
Ano de publicación: 2017
Número: 73
Tipo: Artigo
Outras publicacións en: Eduga: revista galega do ensino
Obxectivos de Desenvolvemento Sustentable
Resumo
A partir das actividades realizadas polos centros de ensino ao abeiro do programa Aliméntate ben, consideramos necesario ofrecer unha proposta de traballo que faga fincapé na amplitude de contidos relacionados coa alimentación e mais na introdución de metodoloxías activas que permitan empoderar o alumnado nun ámbito no que participa cada día de xeito activo (facendo eleccións propias) e pasivo (recibindo o resultado das decisións de terceiros). Así pois, este artigo procura axudar a encamiñar o traballo dos centros na procura de hábitos de vida máis saudables.