Bases para o tratamento da alimentación saudable na aula

  1. Mónica Martínez Baleirón
  2. Ana Martínez Lorente
Revista:
Eduga: revista galega do ensino
  1. Velo García, Gisela
  2. Martín Bermejo, José Ángel
  3. Rei Fernández, Manolo

ISSN: 2171-6595

Ano de publicación: 2017

Número: 73

Tipo: Artigo

Outras publicacións en: Eduga: revista galega do ensino

Obxectivos de Desenvolvemento Sustentable

Resumo

A partir das actividades realizadas polos centros de ensino ao abeiro do programa Aliméntate ben, consideramos necesario ofrecer unha proposta de traballo que faga fincapé na amplitude de contidos relacionados coa alimentación e mais na introdución de metodoloxías activas que permitan empoderar o alumnado nun ámbito no que participa cada día de xeito activo (facendo eleccións propias) e pasivo (recibindo o resultado das decisións de terceiros). Así pois, este artigo procura axudar a encamiñar o traballo dos centros na procura de hábitos de vida máis saudables.